Terug

Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De Mexicaanse keuken kennen we hier vooral als de TexMex keuken. Het is een combi van de Mexicaanse en de Texaanse keuken en gerechten die daar onder vallen zijn o.a. burrito’s, fajita’s en nacho’s gevuld met ingrediënten zoals bijvoorbeeld mais, bonen en tomaten. Combineer deze keuken eens met de Hollandse, want ook dat blijkt ook een hele goede combi te zijn.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten voorbereiden
  • Mexicaans
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip van Sandra:Liever geen vlees? Gebruik dan vegetarisch gehakt of vervang het vlees door kidneybonen.

Dit recept is een samenwerking met www.leukerecepten.nl


Hoe maak je Mexicaanse taco's met aardappeltjes en gehakt?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 200°C. Verwijder de verpakking van de Patatas Mexicanas en houd het zakje kaas apart. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Voeg de laatste paar minuten ook de taco schelpen toe en bak deze iets krokant.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak het gehakt rul. Hak de rode ui fijn en bak kort mee met het vlees.
    2. Stap 3: Snijd de tomaatjes in vieren. Haal de aardappeltjes en taco’s uit de oven.
    3. Stap 4: Zet de taco’s in een ovenschaal en vul ze met de aardappeltjes, het gehaktmengsel en de tomaatjes.
      Wil je wat extra mais toevoegen dan kan dat ook.
    4. Stap 5: Bestrooi met de kaas uit het zakje en zet de ovenschaal nog een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
    5. Stap 6: Maak de taco’s af met wat blokjes avocado, zure room en peterselie.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren