Terug

Mexicaanse Stamppot met edamame bonen en chocola

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Lees je het goed? Ja, er staat chocolade! Dit favoriete ingrediënt, met name geliefd bij vrouwen, is namelijk toegevoegd aan deze stamppot. Dit is het uitproberen meer dan waard. Origineler kunnen we het niet maken.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Mexicaans
  • 25 minuten bereidingstijd

Dit recept is bedacht door Annita Opdam en is één van de drie winnende recepten van de CêlaVíta stamppot-wedstrijd.


Hoe maak ik Mexicaanse Stamppot met edamamebonen en chocola?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 125°C. Bak vervolgens de Taco Tubs ca. 10 minuten in de oven.
  2. Stap 2: Kook de aardappelen in ca. 14 minuten gaar.

Bereiden

    1. Stap 3: Snijd de kipfilet, paprika en ui in kleine blokjes.
    2. Stap 4: Kruid de kipfilet met de Texmex-kruiden en bak de kipfiletblokjes gaar. Voeg de ui en paprika toe en bak deze kort mee. Als laatste de uitgelekte bonen en mais toevoegen.
    3. Stap 5: Maak een smeuïge puree van de aardappels, boter en warme melk. Breng op smaak met wat peper.
    4. Stap 6: Roer het kipfilet/groentemengsel samen door de puree en rasp de chocola erboven grof en maak het warm.
    5. Stap 7: Prak de feta in een schaaltje fijn en roer de mint erdoor.
    6. Stap 8: Schep de Mexicaanse puree in de Taco Tubs en garneer met het mint-fetamengsel.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren