Terug

Mexicaanse Kapsalon

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip: Dit recept leent zich er bij uitstek voor om lekker mee te variëren. Bijvoorbeeld door meer groenten aan het gerecht toe te voegen of nog meer kruiden of specerijen.

Dit recept is een samenwerking met Ohmyfoodness


Hoe maak je een Mexicaanse Kapsalon?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
    2. Stap 2: Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig ziet.
    3. Stap 3: Doe de tomatenpuree en alle specerijen in de pan en bak dit nog 1 minuut mee.
    4. Stap 4: Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe de mais en zwarte bonen in de pan en schep deze er goed door. Bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
      Je kunt in plaats van gehakt ook prima kip gebruiken of vis als je dit lekkerder vindt.
    5. Stap 5: Stort het gehaktmengsel onderin de ovenschaal en verdeel hier de CêlaVíta Patatas Mexicanas overheen.
    6. Stap 6: Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in 30 minuten gaar. Strooi 10 minuten voor het einde van de baktijd het zakje kaas dat bij de CêlaVíta Patatas Mexicanas zit over de ovenschotel, samen met de extra geraspte cheddar.
      Varieer door verschillende soorten kaas ervoer te strooien
    7. Stap 7: Schep de crème fraîche op de ovenschotel en verdeel ook de avocado en verse peterselie naar smaak over het gerecht. Serveer de kapsalon direct.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren