Terug

Mexicaanse aardappelschijfjes uit de airfryer

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De Mexicaanse keuken heeft ons nog veel te bieden. Met een klein beetje hulp van de technologie weet jij binnen 25 minuten de lekkerste aardappelschijfjes te serveren. Doe mee met de winactie en maak kans op 4x Winter Efteling!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Mexicaans
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 475 kcal per portie

Hoe maak ik Mexicaanse aardappelschijfjes uit de airfryer?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175 °C. Schud het paprikapoeder en de komijn door de airfryerschijfjes. Doe de aardappelschijfjes in de airfryer en bak de schijfjes in 19-21 minuten goudbruin.

Bereiden

    1. Stap 2: Was de tomaten en snij deze in hele kleine blokjes. Maak de avocado schoon en snij deze ook in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper heel fijn. Pel en snipper het sjalotje.
    2. Stap 3: Meng de tomaat met de avocado, peper en ui. Knijp het teentje knoflook er boven uit. Roer de tomatenketchup erdoor. Maak op smaak met een beetje zout. Knip de peterselie fijn en roer dit door de salsa.
    3. Stap 4: Serveer de pittige schijfjes met de tomatensalsa. Lekker als onderdeel van een tapasmaaltijd of serveer met gehaktballetjes en een groene salade.
      Lekker als onderdeel van een tapasmaaltijd of serveer met gehaktballetjes en een groene salade.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 475 kcal
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vezels 9 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0,5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren