Terug

Marokkaanse aardappels van de bakplaat met korianderdip

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Ook zonder tajine kan jij de Marokkaanse smaak nabootsen. Deze aardappels voelen zich helemaal thuis in hun goudbruine gekruide jasje op de bakplaat. Dippen maar!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 2 minuten voorbereiden
  • Marokkaans
  • 33 minuten bereidingstijd

Variatietip:
Geen citruspers in huis? Halveer de mandarijn dan en knijp de halve vruchten dan net als een citroen uit. Houd de andere hand onder het straaltje sap, om de pitten op te vangen.


Hoe maak ik Marokkaanse aardappels van de bakplaat met korianderdip?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

    1. Stap 2: Schep de aardappelen op een bakplaat om met de specerijen, prei en olijfolie. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over.
    2. Stap 3: Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een keer om.
    3. Stap 4: Roer ondertussen de koriander door de mayonaise. Breng de dip op smaak met zout, peper en mandarijnsap.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren