
Terug
Hoe maak ik Oma’s aardappeltjes op vakantie?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes chorizo zachtjes uit. Schep de chorizo op een bordje.
- Stap 2: Schep de Opbakaardappeltjes door het bakvet en bak ze in 8 minuten op matig hoog vuur gaar en lichtbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Stap 3: Snijd in de tussentijd de paprika’s in smalle reepjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Stap 4: Schep de reepjes paprika door de aardappeltjes en bak de aardappeltjes met paprika in nog 2-4 minuten krokant en goudbruin.
- Stap 5: Doe de aardappeltjes met paprika over in een schaal en schep de blokjes chorizo erdoor. Strooi de ringetjes bosui en de peterselie erover. Lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 620 kcal
- Eiwit 21 g
- Koolhydraten 46 g
- Vezels 9 g
- Vet 1 g