
Terug
Hoe maak ik een aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
- Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snij in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
Voor een vegetarische variant kun je de tonijn achterwege laten en de tortilla de laatste 2 minuten bestrooien met pittig geraspte kaas.
Bereiden
- Stap 3: Verhit de olie op hoog vuur in een wok en bak de krieltjes en ui even aan. Voeg de groenten en de vis toe en schep even om. Doe het mengsel over in een ingevette quichevorm.
- Stap 4: Klop de eieren met de Provençaalse kruiden en de cayennepeper los en schenk over de quiche.
- Stap 5: Bak de tortilla ongeveer 15 minuten in de oven, waarvan de laatste 2 minuten op de grillstand. Snij de tortilla in punten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade van kropsla met mosterddressing.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 365 kcal
- Eiwit 24 g
- Koolhydraten 39 g
- Vezels 5 g
- Vet 1 g
- Zout 2.1 g