Ovenschotel met aardappels en sperziebonen

Dit recept is voor de dagen waarop je wat meer zin hebt om langer in de keuken te staan. Met dit gerecht houd je jezelf 45 minuten zoet in de keuken, waarna er vervolgens 4 mensen kunnen aanschuiven. Aan tafel!

4 personen

45 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Ovenschotel met aardappels en sperziebonen?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende Aardappelen (900 gram)
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram hamblokjes
  • 80 gram gedroogde tomaatjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 30 gram geraspte kaas
  • 75 ml kookroom of crème fraîche
  • Snuf peper en zout
  • Basilicum

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven op 200°C. Snijd eventueel grote aardappels doormidden zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.

Bereiden

Stap 2: Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels ca. 5 minuten.

Stap 3: Kook ook de sperziebonen 5 minuutjes voor in een pan met water of in de magnetron.

Stap 4: Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan voeg daarna de blokjes ham toe en bak 3 minuten mee.

Stap 5: Doe de aardappels, sperziebonen en het ham mengsel in een ovenschaal en voeg de kookroom of crème fraîche toe samen met een snuf peper en zout en wat basilicum.

Stap 6: Schep alles goed door elkaar. Verdeel de gedroogde tomaatjes over de ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven. Verdeel er eventueel nog wat basilicum over.

Misschien vind je dit ook wel lekker