Terug

Papillotte met krieltjes en kabeljauw

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

‘En papillotte’ is het garen van vis, vlees of groenten in een pakketje. Hierdoor blijven de smaken perfect behouden en zet je eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel!

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • 35 minuten bereidingstijd
 • 431 kcal per portie

Varieer met groenten en smaakmakers in de pakketjes.


Hoe maak ik papilotte met krieltjes en kabeljauw?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Knip twee ruime vellen bakpapier van gelijke grootte. Maak ze nat onder lauwwarm water en knijp ze even flink, zodat het papier flexibel wordt. Dep de stukken bakpapier een beetje droog en leg ze daarna op de werkbank.
  2. Stap 2: Meng de gesneden lente-ui, wortel, bleekselderij en minikriel met de fijngesneden dille en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de gemengde groenten over de twee stukken bakpapier. Leg hier bovenop de porties kabeljauwfilet en bestrooi deze ook licht met een klein beetje peper en zout. Leg op iedere kabeljauwfilet een goede eetlepel boter en verdeel wat witte wijn over de kabeljauwfilets.
  3. Stap 3: Verwarm de airfryer of oven voor op 180 °C.
   Maak met behulp van wat bindtouw twee dichte pakketjes waaruit de stoom niet kan ontsnappen tijdens het bakken. Gaar de pakketjes in circa 25 minuten op 180 °C in de airfryer of oven. (Let op dat het bakpapier niet tegen de bovenkant van de airfryer komt.)

Voedingswaarden per portie:

 • Energie 431 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren