Terug

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We denken niet dat je ooit witlof overwogen hebt in een stamppot. Gelukkig, want dan kunnen we je verrassen met dit recept! Het is geen schoonheid om op het bord te zien, maar zo lekker in de mond.

 • 3 personen
 • Hoofdgerecht
 • Nederlands
 • 20 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met Brenda kookt


Hoe maak ik Witlofstamppot met spekjes en oude kaas?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar. Schraap de wortel, snijd het in blokjes en kook deze in een laagje water in 10 minuten gaar.
  2. Stap 2: Snijd de witlof in kwarten, verwijder de bittere kern en snijd de witlof grof. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de witlof hierin aan. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  3. Stap 3: Bak de spekjes in een andere koekenpan (zonder boter of olie) aan. Snijd de bosui in ringen.
  4. Stap 4: Giet de gekookte aardappelen af en vang het kookvocht op in een kommetje. Stamp de aardappelen fijn, voeg boter, mosterd, geraspte kaas, peper en zout toe. Voeg een beetje van het kookvocht toe (ongeveer een half glas) en roer dit door de puree. (bepaal of de puree smeuïg genoeg is, of dat je nog een beetje extra van het kookvocht moet toevoegen).
  5. Stap 5: Roer de gebakken witlof, blokjes wortel, ringen lente ui en gebakken spekjes door de puree.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren