
Terug
Hoe maak je een vegetarische boerenkoolstamppot uit de oven?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 14 minuten gaar.
- Stap 2: Trek de boerenkool in grove stukken van de stronken. Hak de boerenkool in grove stukken. Houd een kommetje boerenkool apart. Pel en snipper de ui.
- Stap 3: Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui met het grote deel van de boerenkool ca. 10 minuten.
- Stap 4: Schep de helft van de pijnboompitten door de boerenkool. Maak op smaak met zout en peper.
- Stap 5: Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Giet de aardappelen af en stamp ze. Meng de gewokte boerenkool en de Parmezaanse kaas erdoor. Maak smeuïg met de crème fraîche en de melk
Tot en met stap 4 kun je prima een dag vantevoren voorbereiden. Zodat je op de dag zelf alleen nog maar de stamppot in de ovenschaal hoeft te doen en af te bakken in de oven.
Bereiden
- Stap 6: Schep de boerenkoolstamppot in een ovenschaal. Strijk glad aan de bovenkant. Halveer de cherrytomaatjes en meng deze met de rest van de olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Schep de achtergehouden rauwe boerenkool en de rest van de pijnboompitjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de boerenkoolstamppot. Zet de schaal 10 - 15 minuten in de oven tot de boerenkool donker begint te kleuren en de tomaatjes openbarsten.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 640 kcal
- Eiwit 29 g
- Koolhydraten 55 g
- Vezels 8 g
- Vet 1 g
- Zout 1,3 g