
Terug
Hoe maak ik mini-krieltjes met zelfgemaakte Joppiesaus?
Print
Bereiden
- Stap 1: Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Verhit een halve lepel boter of olie in een koekenpan en fruit hierin de bosuitjes 1-2 minuten. Laat ze afkoelen.
- Stap 2: Verhit in een grote koekenpan de rest van de boter of olie en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.
- Stap 3: Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt, de tomatenketchup, het currypoeder en het paprikapoeder. Schep de bosuitjes erdoor. Eventueel de saus glad pureren met een staafmixer. Serveer de saus bij de krokante krieltjes.
De Joppiesaus kan in de koelkast afgedekt nog 2 dagen bewaard worden.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 435 kcal
- Eiwit 5 g
- Koolhydraten 40 g
- Vezels 3 g
- Vet 1 g
- Zout 1,3 g