
Terug
Hoe maak ik Gekookte aardappels met kruidensalsa?
Print
Bereiden
- Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
- Stap 2: Pel de knoflook en snij deze in een paar stukken.
- Stap 3: Pureer de knoflook, peterselie en munt met een staafmixer. Roer er de olijfolie en citroensap door en breng op smaak met zout en peper.
- Stap 4: Verdeel de aardappels over 4 borden en serveer de salsa erover. Lekker met bijvoorbeeld gekookte broccoli en een karbonade.
Gebruik deze aardappels met salsa eens als basis voor een lauwwarme aardappelsalade met doperwtjes en blokjes komkommer.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 410 kcal
- Eiwit 5 g
- Koolhydraten 38 g
- Vezels 4 g
- Vet 1 g
- Zout 0.0 g