
Terug
Hoe maak ik Gebakken aardappels met spinazie en hazelnoten?
Print
Bereiden
- Stap 1: Pel de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
- Stap 2: Was ondertussen de verse spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Hak de hazelnoten grof.
- Stap 3: Schep de spinazie in gedeeltes door de aardappels terwijl de pan op het vuur staat. Voeg, bij de laatste portie spinazie, ook de tomaatreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Maak er een eenpansgerecht van door 150 gram reepjes gerookte zalm mee te bakken.
- Stap 4: Doe de aardappels in een schaal en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken roodbaars uit de oven en sperziebonen of peultjes.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 510 kcal
- Eiwit 14 g
- Koolhydraten 44 g
- Vezels 11 g
- Vet 1 g
- Zout 2.6 g