
Terug
Hoe maak ik spruitjesstamppot met entrecote en gebakken appeltjes?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snijd de knolselderij in stukken van hetzelfde formaat als de aardappelen.
- Stap 2: Schep de aardappelen in een grote pan met de knolselderij en de spruiten.
Bereiden
- Stap 3: Voeg een bodem water en wat zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de groenten in 16-18 minuten gaar.
- Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de groenten tot een grove puree. Roer er de melk en de mosterd door.
- Stap 5: Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd de stamppot warm.
- Stap 6: Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes op matig vuur goudbruin.
- Stap 7: Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
- Stap 8: Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan. Laat het schuim wegtrekken, leg de entrecotes in de pan en bak het vlees in 1-2 minuten per kant rosé.
- Stap 9: Snijd het vlees schuin in plakjes. Verdeel de spruitjesstamppot over 2 warme, grote borden.
- Stap 10: Rangschik het vlees en de appel-partjes ernaast.