
Terug
Hoe maak ik bloemkool ‘stamppot’ uit de wok?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snijd de bloemkool in roosjes. De aardappelen mag je desgewenst ook halveren of in kwarten snijden.
Bereiden
- Stap 2: Doe dit in een pan met een laag water en breng aan de kook. Kook 14 minuten, haal uit de pan en giet af.
- Stap 3: Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin, haal uit de pan en zet even weg.
- Stap 4: Snijd de knoflook fijn.
- Stap 5: Verwarm een flinke scheut olie in een wokpan. Doe de knoflook er vrijwel gelijk bij. Laat even pruttelen en voeg dan de aardappels en de bloemkool toe, gevolgd door een flinke snuf zwarte peper.
- Stap 6: Wok enkele minuten op hoog vuur om en om, totdat de aardappels heel licht goudbruine plekjes krijgen. Voeg dan de spinazie toe, meng goed door en laat een minuut staan.
- Stap 7: Verdeel het mengsel over 2 borden, verdeel de alfalfa hierover en maak af met het amandelschaafsel, nog wat olijfolie, peper en een kleine snuf zout.