Terug

Bloemkool ‘stamppot’ uit de wok

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Grijp je graag naar de wok, dan gaan wij je nu verrassen.  Wok eens met de Hollandse aardappel! Samen met de heerlijke spinazie en bestrooi het met wat elegant amandelschaafsel. Dat is pas een speciale stamppot!

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • Nederlands
 • 25 minuten bereidingstijd

Dit recept is prima te combineren met elk gewenst stukjes vlees. Denk bijvoorbeeld aan een karbonaadje ernaast. Maar je kunt ook gebakken kippenreepjes door de wokstamppot scheppen voor en écht 1-pans-gerecht.

Dit recept is een samenwerking met Chicks Love Food

 


Hoe maak ik bloemkool ‘stamppot’ uit de wok?

Print

Voorbereiden

 1. Stap 1: Snijd de bloemkool in roosjes. De aardappelen mag je desgewenst ook halveren of in kwarten snijden.

Bereiden

  1. Stap 2: Doe dit in een pan met een laag water en breng aan de kook. Kook 14 minuten, haal uit de pan en giet af.
  2. Stap 3: Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin, haal uit de pan en zet even weg.
  3. Stap 4: Snijd de knoflook fijn.
  4. Stap 5: Verwarm een flinke scheut olie in een wokpan. Doe de knoflook er vrijwel gelijk bij. Laat even pruttelen en voeg dan de aardappels en de bloemkool toe, gevolgd door een flinke snuf zwarte peper.
  5. Stap 6: Wok enkele minuten op hoog vuur om en om, totdat de aardappels heel licht goudbruine plekjes krijgen. Voeg dan de spinazie toe, meng goed door en laat een minuut staan.
  6. Stap 7: Verdeel het mengsel over 2 borden, verdeel de alfalfa hierover en maak af met het amandelschaafsel, nog wat olijfolie, peper en een kleine snuf zout.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren