Terug

Aardappelkoeken met andijvie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Aardappelen… wij maken er koeken van! Zelfs koeken die wel mogen van de schijf van vijf. Voeg de andijvie toe voor een gezonde twist, zo heb je lekker, gezond én snel je buik rond. Ook leuk voor op een feestje!

 • 4 personen
 • Bijgerecht
 • Nederlands
 • 20 minuten bereidingstijd

Tip 1: Vind je het een gedoe (of vies) om de koeken te vormen met je handen? Schep dan gewoon wat stamppot direct in de pan en druk deze iets plat. Zo zijn ze niet perfect rond, maar smaken wel net zo lekker!

Tip 2: Niet zo’n andijvie-fan? Probeer deze aardappelkoeken dan eens met spinazie of prei. Of voeg gebakken spekjes toe voor een compleet gerecht en een extra bite!

Tip 3: De koeken zijn best machtig, ons advies is max. 2 koeken per persoon. ook lekker met een stukje vlees of vis en eventueel een salade.


Hoe maak ik aardappelkoeken met andijvie?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappels toe. Kook deze in ca. 16-18 minuten gaar.
  2. Stap 2: Giet de aardappels af en stamp ze samen met de boter, melk, mosterd, peper en zout fijn.
  3. Stap 3: Voeg de andijvie, kaas en het ei toe. Schep als laatste de bloem erdoor. Is je mengsel nog erg zacht, voeg dan nog een beetje extra bloem toe.
   Niet zo’n andijvie-fan? Probeer deze aardappelkoeken dan eens met spinazie of prei. Voor een extra bite zou je ook nog uitgebakken spekreepjes kunnen toevoegen.
  4. Stap 4: Vorm met je handen de koeken en leg deze op een bord met een laagje bloem of schep de stamppot direct in een pan met een beetje boter.
   Vind je het een gedoe (of vies) om de koeken te vormen met je handen? Schep dan gewoon wat stamppot direct in de pan en druk deze iets plat. Zo zijn ze niet perfect rond, maar smaken wel net zo lekker!
  5. Stap 5: Bak de aardappelkoeken ca. 3 tot 5 minuten aan beide zijden tot ze iets bruin en krokant zijn.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren