
Terug
Hoe maak ik aardappel-preisoep?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snij de aardappels in blokjes. Maak de prei schoon en snij een klein stukje groen in heel dunne reepjes voor de garnering. Snij de rest in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Bereiden
- Stap 2: Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de helft van de aardappels samen met de prei en knoflook gedurende 5 minuten op laag vuur.
- Stap 3: Schenk het water bij de aardappels, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten en pureer met een staafmixer.
- Stap 4: Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de aardappels goudbruin.
- Stap 5: Verdeel de soep over 2 borden, schep de gebakken aardappels erop en garneer met de achtergehouden preireepjes.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 390 kcal
- Eiwit 8 g
- Koolhydraten 50 g
- Vezels 7 g
- Vet 1 g
- Zout 3.5 g