
Terug
Hoe maak ik aardappel Gado Gado met satésaus?
Print
Bereiden
- Stap 1: Kook de eieren hard. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen 3 minuten en giet ze af.
- Stap 2: Snij de Chinese kool in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak hierin de wokaardappels samen met de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen en Chinese kool toe en roerbak alles met af en toe omscheppen in ongeveer 6 minuten gaar.
- Stap 3: Maak ondertussen de satésaus. Schil de gember. Verhit de kokosmelk met de pindakaas en rasp de gember erboven. Blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met sambal, zout en peper.
Nóg sneller klaar? Gebruik dan kant-en-klare satésaus.
- Stap 4: Snij de eieren in parten. Schep de taugé door de groenten en aardappels en bak nog even mee. Verdeel de groenten over een grote schaal en schenk een deel van de satésaus erover. Garneer met de eieren en cassave-kroepoek. Serveer met de rest van de satésaus.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 635 kcal
- Eiwit 20 g
- Koolhydraten 48 g
- Vezels 11 g
- Vet 1 g
- Zout 1.3 g