Rozemarijnaardappel met gekarameliseerde ui

Breng je aardappeltjes naar een hoger level met rozemarijn en gekarameliseerde ui. Een heerlijke side dish voor bij een lekker biefstukje of een hamburger. Door de toevoeging van rozemarijn krijgen de aardappeltjes een zoete en frisse smaak. In combinatie met de zoete uien, is dat extra lekker!

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

233 kcal per portie

Hoe maak ik Rozemarijnaardappel met gekarameliseerde ui?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • 1 verpakking Oma’s Opbak Aardappeltjes 450 gram
  • 2 stuks Rozemarijn vers fijn gehakt
  • 2 stuks Tijm vers fijn gehakt
  • 2 stuks Knoflook teentje in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor gekarameliseerde ui:
  • 250 gram Uien grof gesneden in ringen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappeltjes over een ruime ovenschaal. Besprenkel met de aardappeltjes met olie, rozemarijn, tijm en knoflook. Rooster de aardappeltjes in ca. 15 min iets bruin.

Stap 2: Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de uien toe. Bak de ui op matig vuur goudbruin en zacht. Voeg de suiker toe en bak kort mee. Voeg de balsamico azijn toe. Stoof de uien kort door.

Stap 3: Voeg de aardappelpartjes toe aan de gekarameliseerde ui en schep op. Breng op smaak met zout en peper. Serveer dit in een schaal.

Variatietip: lekker bij een biefstukje of een hamburger.

Misschien vind je dit ook wel lekker