Terug

Romige ovenschotel met krieltjes, zalm en venkel

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een heerlijke, romige ovenschotel met zalm, venkel en prei. De liefhebber kan er blokjes geitenroomkaas of blauwschimmelkaas mee laten bakken in de oven. Lekker met boerenbrood.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 923 kcal per portie

Hoe maak ik Romige ovenschotel met krieltjes, zalm en venkel?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ºC met bovenwarmtegrill. Smeer de ovenschaal in met wat olijfolie.
    2. Stap 2: Meng de minikriel met de gesneden venkel, prei, dragon, wat rasp van een halve citroen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit in de ovenschaal. Schep de mascarpone op de minikriel en groenten en zet de schaal 7 minuten in de oven. Haal dan de schaal uit de oven en roer alles goed door. Leg de twee moten zalm, los van elkaar, op de ovenschaal en bestrooi ze licht met wat peper en zout.
    3. Stap 3: Zet de ovenschaal terug in de oven, 15 minuten op 180 ºC met bovenwarmtegrill.
      Snijd ondertussen plakjes van de overgebleven citroen.
      Serveer de ovenschaal met de plakjes citroen voor de liefhebber.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 923 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren