Terug

Luchtige aardappelpuree

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Het is tijd om de homemade puree nog een keertje onder de aandacht te brengen, want deze smakelijke toepassing lijkt soms een beetje in de vergetelheid te raken. Onze truc: we maken het extra lekker! Voeg wat zongedroogde tomaat of wat vers geraspte kaas toe aan de puree om het nog spannender te maken!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 255 kcal per portie

Variatietip:
Lekker met wat stukjes zongedroogde tomaat of geraspte kaas door de puree of gebruik een kerriepoeder in plaats van nootmuskaat.


Hoe maak ik Luchtige Aardappelpuree?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
    2. Stap 2: Verwarm de melk.
    3. Stap 3: Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
    4. Stap 4: Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en nootmuskaat een puree van. Lekker met gekookte worteltjes of een wortelsalade en een visschnitzel.
      Lekker met wat stukjes zongedroogde tomaat of geraspte kaas. Of gebruik eens kerriepoeder in plaats van nootmuskaat.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 255 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren