Terug

Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

In veel culturen is het heel normaal om met je handen te eten. Daarom krijg je daar altijd zo’n fijn vakantiegevoel van! Met deze vegetarische platbroden waan je je zelfs tijdens een vakantie in eigen land in verre oorden. Dit gerecht is gevuld met falafel en zoete aardappel, is vullend en ontzettend gezond!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten bereidingstijd

Hoe maak ik Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Bereid de zoete aardappel ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Stap 2: Meng in een grote pot de appelazijn met het water, de suiker en het zout. Voeg de plakjes komkommer toe en zet apart.
    3. Stap 3: Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de falafel voor zes minuten.
    4. Stap 4: Verwarm de platbroden 20 seconden in een grillpan.
    5. Stap 5: Bestrijk elk platbrood met knoflooksaus. Verdeel de zoete aardappel, ingelegde komkommer, falafel, cherrytomaatjes, rode ui en peterselie erover. Serveer met partjes citroen.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Laat je inspireren