Terug

Aardappelwafels met gerookte zalm en dillemayonaise

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een feestelijk aardappelgerecht! Dit recept voor aardappelwafels is heerlijk en helemaal kidsproof. Leuk om te serveren als voorgerecht of als bijgerecht.

  • 8 personen
  • Bijgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 382 kcal per portie

Door het aardappelwafelbeslag kun je diverse kruiden en specerijen mengen.

De aardappelwafel is ook leuk om te gebruiken als garnituur bij een hoofdgerecht, bijvoorbeeld bij een wildgerecht.


Hoe maak ik aardappelwafels met gerookte zalm en dillemayonaise?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Kook de aardappels tot puree. Dat duurt ongeveer 14 à 20 minuten. Als de aardappels gaar zijn laat je ze droogstomen. Daarna wrijf je ze door een zeef in een ruime mengkom.
    2. Stap 2: Ondertussen maak je een soezenbeslag om door de warme droge aardappelpuree te mengen; Verwarm de melk en boter in een kleine steelpan. Als dit warm is voeg je de bloem toe en roer je dit tot een deegbal. Gaar de deegbal op laag vuur zo’n 2 minuten, haal dan de pan van het vuur. Laat de deegbal 5 minuten iets afkoelen. Daarna roer je 1 voor 1 de eitjes erdoor tot het ei is opgenomen, dan roer je het volgende ei erdoor.
      Je mengt het soezenbeslag door de warme, droge puree. Breng het wafelbeslag op smaak met peper en zout.
    3. Stap 3: Verwarm het wafelijzer, vet deze licht in met zonnebloemolie. Schep het beslag op het ijzer.
      Doe het wafelijzer dicht, bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Schep ze dan voorzichtig op een ovenschaal. De wafels kunnen meteen gegeten worden. Maar kunnen ook opgewarmd worden in de oven wanneer je ze liever op een later moment eet.
    4. Stap 4: Maak een snelle dillemayonaise door de mayonaise, gesneden dille en rasp en sap van een halve citroen te mengen.
    5. Stap 5: Warm indien nodig de wafels op in de oven op 180 °C zo’n 3 minuten.
      Beleg de wafel met gerookte zalm, schep er wat dillemayonaise bovenop.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 382 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren