Terug

Lauwwarme mediterrane aardappelsalade

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Is hij nou lauw of warm? Deze Mediterrane aardappelsalade blijft lekker op de grens hangen. Met salami, hamblokjes of gerookte kipreepjes. Voor ieder wat wils!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Mediterraans
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 635 kcal per portie

Variatietip:
Ook lekker met hamblokjes of gerookte kipreepjes in plaats van salami.


Hoe maak ik Lauwwarme Mediterrane aardappelsalade?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Maak de asperges schoon en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in ongeveer 6 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
    2. Stap 3: Halveer ondertussen de tomaatjes en snij de salami in blokjes. Halveer de olijven.
      Ook lekker met hamblokjes of gerookte kipreepjes ipv salami
    3. Stap 4: Schep de asperges, aardappelpartjes, salami, tomaten en olijven door elkaar.
    4. Stap 5: Verdeel de sla over 2 borden. Schep de lauwwarme salade erop en garneer met basilicumblaadjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 635 kcal
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vezels 10 g
  • Vet 1 g
  • Zout 6.4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren