Kurkuma Aardappelen

Ku-wat? Kurkuma. Een specerij dat gezien wordt als een ideale smaakversterker. Kortom, het proberen waard. Kook de aardappelen in een bouillon van kurkuma voor een unieke smaak en een onvergetelijk etentje. Van het de restjes kun je morgen ook nog iets lekkers maken.

2 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

784 kcal per portie

Hoe maak ik Kurkuma Aardappelen?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s vastkokende aardappelen (900 gram)
  • 750 ml liter (groente)bouillon (van 2 bouillontabletten)
  • 2 theelepels kurkuma
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • Klein bosje peterselie (15 gram)
  • Klein bosje koriander (10 gram)

Bereiden

Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en roer er de kurkuma en de komijn door.

Stap 2: Kook de aardappels in 16-18 minuten gaar in de bouillon. Schep de aardappels uit de bouillon met behulp van een schuimspaan en houd ze warm.

Stap 3: Het kookvocht is nu te gebruiken om bijvoorbeeld stukjes vis (kabeljauw of koolvis) in te pocheren. Pocheer de vis in circa 5 minuten gaar.

Stap 4: Server de aardappels in een diep bord, met wat van de bouillon. Hak de koriander en de peterselie fijn en strooi dit over de aardappels.

Misschien vind je dit ook wel lekker