Terug

Kurkuma Aardappelen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Ku-wat? Kurkuma. Een specerij dat gezien wordt als een ideale smaakversterker. Kortom, het proberen waard. Kook de aardappelen in een bouillon van kurkuma voor een unieke smaak en een onvergetelijk etentje. Van het de restjes kun je morgen ook nog iets lekkers maken.

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 210 kcal per portie

Aardappels over? Deze aardappels smaken ook heerlijk de volgende dag opgebakken in een lepel kokosolie. Lekker bij een gebakken kipfiletje.


Hoe maak ik Kurkuma Aardappelen?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en roer er de kurkuma en de komijn door.

    2. Stap 2: Kook de aardappels in 16-18 minuten gaar in de bouillon. Schep de aardappels uit de bouillon met behulp van een schuimspaan en houd ze warm.
    3. Stap 3: Het kookvocht is nu te gebruiken om bijvoorbeeld stukjes vis (kabeljauw of koolvis) in te pocheren. Pocheer de vis in circa 5 minuten gaar.
    4. Stap 4: Server de aardappels in een diep bord, met wat van de bouillon. Hak de koriander en de peterselie fijn en strooi dit over de aardappels.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 210 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vezels 6 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3,2 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren