Terug

Kruidige groene aardappelsoep

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Met soep kun je alle kanten op. Daarom is dit een recept om op het prikbord te hangen. We noemen dit het aardappelgerecht dat nooit in de soep loopt. Lekker als diner, maar ook als voorafje of als lunch.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht/Bijgerecht/Lunch
  • Nederlands
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip: Behalve als hoofdgerecht, kun je deze soep ook als lunchgerecht of tussengerecht serveren. Ook koud in kleine glaasjes is dit een heerlijk voorafje. Serveer met kleine toefjes versgeplukte kruiden of krokant gebakken spekjes.

Het originele recept komt uit het aardappelkookboek “Power to the Pieper”.


Hoe maak ik kruidige groene aardappelsoep?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit olie in een soeppan. Fruit de prei, bleekselderij en knoflook 10 minuten op laag vuur, de groenten mogen niet kleuren. Snij de aardappels in stukken en voeg ze samen met de bouillon toe.
    2. Stap 2: Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in ca. 20 minuten gaar. Voeg de crème fraîche toe. Roer de waterkers, spinazie en kruiden door de hete soep zodat de blaadjes slinken.
    3. Stap 3: Draai het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer of laat iets afkoelen en pureer de soep in de blender.
    4. Stap 4: Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met fijngesneden bleekselderijblaadjes of andere kruiden.
      Serveer de soep eens koud in een klein glaasje als een heerlijk voorafje! Je kunt de soep serveren met kleine toefjes vers geplukte kruiden of krokant gebakken spekjes.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren