Terug

Krokante mini-krieltjes met zelfgemaakte Joppiesaus

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Eet vandaag als het jarige joppie. Deze krokante mini-krieltjes smaken namelijk nog lekkerder met een zelfgemaakt sausje. Binnen 15 minuten staat jouw feestmaal op tafel. Favoriet bij de kinderen en na je het geproefd hebt ook bij jou. Joepie! Lekker met bijvoorbeeld een runderbraadworstje en sperzieboontjes.

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 435 kcal per portie

Tip: de  joppiesaus kan in de koelkast afgedekt nog 2 dagen bewaard worden.


Hoe maak ik krokante mini-krieltjes met zelfgemaakte Joppiesaus?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Verhit een halve lepel boter of olie in een koekenpan en fruit hierin de bosuitjes 1-2 minuten. Laat ze afkoelen.
    2. Stap 2: Verhit in een grote koekenpan de rest van de boter of olie en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.
    3. Stap 3: Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt, de tomatenketchup, het currypoeder en het paprikapoeder. Schep de bosuitjes erdoor. Eventueel de saus glad pureren met een staafmixer. Serveer de saus bij de krokante krieltjes.
      De Joppiesaus kan in de koelkast afgedekt nog 2 dagen bewaard worden.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 435 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vezels 3 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,3 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Misschien vind je dit ook wel lekker

Laat je inspireren