Terug

Krokante basilicum aardappeltjes met dipsausjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Kruiden maken het verschil. Met dit recept stop je de aardappels in een heerlijk krokant jasje van basilicum. Ook makkelijk om alvast te bereiden voor de volgende dag!

  • 2 personen
  • Bijgerecht/Borrel
  • 2 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd

Tip 1: Je kunt de dips ook een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken er nóg beter in.
Tip2: Je kunt de knapperige aardappeltjes eten met wat groenten en vlees/vis, maar ze zijn ook heerlijk om te snacken of om uit te delen op een feestje.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

 


Hoe maak ik krokante basilicum aardappeltjes met dipsausjes?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
    Je kunt de knapperige aardappeltjes eten met wat groenten en vlees/vis. Maar ze zijn ook heerlijk om te snacken of om uit te delen op een feestje.

Bereiden

    1. Stap 2: Doe de aardappeltjes in een grote kom, voeg de olie toe en schep er doorheen. Voeg de bloem toe en schep deze er ook doorheen tot er een dun laagje over de aardappel zit.
    2. Stap 3: Verdeel de aardappeltjes over de bakplaat met bakpapier. Schuif deze in de oven voor ca. 20 minuten. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een extra knapperig en bruin resultaat.
    3. Stap 4: Maak ondertussen de dips.
    4. Stap 5: Knoflookdip: pers de knoflook uit en meng samen met de mayonaise, yoghurt, peper, zout en mosterd door elkaar in een kommetje.
    5. Stap 6: Rode paprikadip: doe de rode paprika samen met de roomkaas in een keukenmachine of blender en maal fijn. Breng op smaak met paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder. Garneer eventueel met wat rode peper besjes.
    6. Stap 7: Avocadodip: prak de avocado fijn met een vork of in de keukenmachine. Meng met de yoghurt en wat citroensap. Hak de peterselie fijn en voeg samen met wat peper en zout toe. Serveer de krokante aardappel wedges met de dips.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren