Terug

Klassieke hutspot met klapstuk

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Klapstuk bereiden? Wij vertellen je hoe het moet! Want bij een recept klassieke hutspot hóórt klapstuk. Dus stroop je mouwen maar op en wacht op het applaus! Want dat heb je wel verdiend na het maken van dit hutspotrecept met KLAPstuk.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 135 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 525 kcal per portie

TIP: Het maken van de Klapstuk vergt het meeste tijd. Dit kun je natuurlijk ook prima een dag van tevoren doen.


Hutstpot maken. Hoe doe je dat?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Begin met het bereiden van het klapstuk. Leg het klapstuk tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het plat (bijvoorbeeld met een deegrol). Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
  2. Stap 2: Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
  3. Stap 3: Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
  4. Stap 4: Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.

Bereiden

    1. Stap 5: Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
    2. Stap 6: Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
    3. Stap 7: Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
    4. Stap 8: Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.
    5. Stap 9: Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 525 kcal
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Misschien vind je dit ook wel lekker

Laat je inspireren