Terug

Kipfilet met Wintersla-stamppot en zilveruitjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Kook je graag met de groente van het seizoen, dan helpt deze stamppot jou (uit de puree)! Warm op met deze heerlijke winterse maaltijd en laat je kip(pevel) verdwijnen. Ook lekker met spinazie in plaats van veldsla.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd

Variatietip:
Geen veldsla? Neem dan bijvoorbeeld jonge spinazieblaadjes.


Hoe maak ik Kipfilet met Wintersla-stamppot en zilveruitjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappelen met een bodem water en wat zout in een pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
    2. Stap 2: Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen.
    3. Stap 3: Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een zout en versgemalen peper. Bak ze aan beide kanten goudbruin, draai het vuur laag en bak de kip in nog enkele minuten geheel gaar.
    4. Stap 4: Giet het kookvocht af en zet de pan aardappelen terug op zeer laag vuur.
    5. Stap 5: Stamp ze tot een groeve puree. Meng de melk en de resterende boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Stap 6: Meng telkens een handvol veldsla met een houten lepel door de puree. laat de blaadjes in enkele minuten slinken terwijl je roert.
    7. Stap 7: Verdeel de stamppot, de zilveruitjes en de piccalilly over 4 diepe borden.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren