Terug

Kip Goulash

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Goulash is van oorsprong een traditioneel Hongaars familiegerecht. Normaliter wordt dit gemaakt met rundvlees, maar met kip is het ook héérlijk. Met de toevoeging van Oma’s opbakaardappeltjes wordt het pas echt een perfect familiegerecht!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Hongaars
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 308 kcal per portie

Hoe maak je Kip Goulash?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de olie in een ruime pan en bak de kip rondom bruin.
    2. Stap 2: Neem de kip uit de pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak kort.
    3. Stap 3: Voeg het komijnzaad, het paprikapoeder en laurier toe. Blus af met de rode wijn.
    4. Stap 4: Voeg de gepelde tomaat toe en stoof ca. 10 minuten op laag vuur.
    5. Stap 5: Voeg de aardappeltjes en kip toe. Laat dit met het bouillonblokje nog 5 minuten stoven.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 308 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Laat je inspireren