Terug

Italiaanse stamppot met verse spinazie, mozzarella en Parmaham

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Stampen dat kunnen we wel hier in Nederland, maar voor deze stamppot slaan we de handen ineen met Italië. Ook lekker als vegetarische maaltijd. Parmaham eruit, pijnboompitjes erin. Smakelijk eten!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 480 kcal per portie

Deze stamppot kan ook heel goed vegetarisch: laat de ham weg en garneer met geroosterde pijnboompitjes.


Hoe maak ik Italiaanse stamppot met verse spinazie, mozzarella en Parmaham?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappels in een grote pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
    2. Stap 2: Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de mozzarella in blokjes.
    3. Stap 3: Verhit een droge koekenpan en bak hierin de plakjes Parmaham knapperig. Bewaar de plakjes Parmaham.
      Maak de stamppot vegetarisch door de Parmaham achterwege te laten en als laatste de stamppot te garneren met geroosterde pijnboompitjes.
    4. Stap 4: Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat ondertussen de pan op het vuur staan. De spinazie slinkt dan.
    5. Stap 5: Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de mozzarella erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de knapperige Parmaham.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 480 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vezels 9 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren