Terug

Italiaanse ovenschotel met boerenkool en Gorgonzola

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Boerenkool op z’n Italiaans! Bij boerenkool denken we vaak aan een Hollandse stamppot, maar met dit recept maken we van de boerenkool een heerlijke Italiaanse ovenschotel. Lekker met Gorgonzola, pijnboompitjes en cherrytomaatjes. Met deze vegetarische ovenschotel kun je kok ‘Gerrit’ ineens kok ‘Giovanni’ noemen, Buon appetito!;)

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten voorbereiden
  • Italiaans
  • 15 minuten bereidingstijd

Bereid t/m 5 een dag van tevoren. Zodat je op de dag dat je het wilt eten, je enkel de ovenschotel nog 15 minuten in de oven hoeft te zetten.


Hoe maak je een ovenschotel met boerenkool op z'n Italiaans?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 14 minuten gaar.
  2. Stap 2: Trek de boerenkool in grove stukken van de stronken. Hak de boerenkool in grove stukken. Houd een kommetje boerenkool apart. Pel en snipper de ui.
  3. Stap 3: Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui met het grote deel van de boerenkool ca. 10 minuten.
  4. Stap 4: Schep de helft van de pijnboompitten door de boerenkool. Maak op smaak met zout en peper.
    in plaats van pijnboompitten zijn gehakte walnoten ook lekker erdoor
  5. Stap 5: Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Giet de aardappelen af en stamp ze. Meng de gewokte boerenkool en de Gorgonzola erdoor. Bewaar nog wat Gorgonzola. Maak smeuïg met de crème fraîche en de melk
    Bereid t/m 5 een dag van tevoren. Zodat je op de dag dat je het wilt eten, je enkel de ovenschotel kort in de oven hoeft te zetten.

Bereiden

    1. Stap 6: Schep de boerenkoolstamppot in een ovenschaal. Strijk glad aan de bovenkant. Halveer de cherrytomaatjes en meng deze met de rest van de olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Schep de achtergehouden rauwe boerenkool en de rest van de pijnboompitjes erdoor. Verdeel dit mengsel over de boerenkoolstamppot. Strooi hier en daar ook nog wat van de achtergehouden Gorgonzola erover. Zet de schaal 10 - 15 minuten in de oven tot de boerenkool donker begint te kleuren en de tomaatjes openbarsten en de Gorgonzola is gesmolten.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren