Terug

Italiaanse maaltijdsalade met Prosciutto Crudo

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Italiaanser dan deze receptnaam kan het niet worden. Een salade waar je alle kanten mee op kunt, want deze is lekker om lauwwarm te eten maar smaakt koud ook heel goed!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 10 minuten voorbereiden
  • Italiaans
  • 10 minuten bereidingstijd

Tip: Deze salade kan ook prima een paar uur van tevoren bereid worden.

Dit recept is gemaakt door thuiskok Kim Alstede.

 


Hoe maak ik Italiaanse maaltijdsalade met Proscuitto Crudo?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met boter en/of olijfolie. Bak de aardappeltjes in ca. 10 minuten bruin. Schud regelmatig om.

Bereiden

    1. Stap 2: Ondertussen halveer je de cherrytomaatjes en mini-mozzarella balletjes. Snijd de gele paprika in kleine blokjes en meng dit alles in een kom.
    2. Stap 3: Snij de plakjes Prosciutto Crudo in 3 delen en vorm hier kleine bollen van.
    3. Stap 4: Haal de gebakken aardappeltjes van het vuur en laat deze afkoelen in de pan.
    4. Stap 5: Meng de rucola met de olijfolie. Voeg dit vervolgens bij de cherrytomaten, mozzarella, paprika en Prosciutto in een schaal. Voeg hieraan de gebakken aardappeltjes toe en meng alles door elkaar.
      Dit recept is ook prima een dag vantevoren te maken.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren