Terug

Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Italië heeft zoveel meer te bieden dan alleen pasta en pizza. Laat je verrassen door deze verse zomerse maaltijdsalade met onze heerlijke basilicum knoflook aardappeltjes. Makkelijk om te bakken, ook makkelijk om in de airfryer te bereiden.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Italiaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • De aardappeltjes zijn ook prima in de airfryer te bereiden
  • Voor een vegetarische variant kun je de Parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of een handje noten
  • Het recept is ook lekker als je aubergine in plaats van courgette probeert
  • Je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl


Hoe maak ik Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties.
    In plaats van courgette kun je ook aubergine gebruiken.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe. Doe de aardappeltjes erin en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om.
      Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer bereiden.
    2. Stap 3: Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de tomaatjes in reepjes.
    3. Stap 4: Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout.
    4. Stap 5: Verdeel de rucola over 2 borden of kommen. Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe.
    5. Stap 6: Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep alles door elkaar en leg de plakken Parmaham erop en garneer met wat pijnboompitten en eventueel met wat extra tomaatjes.
      Voor een vegetarische variant kun je de Parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of ene handje noten.
    6. Stap 7: Serveer de yoghurtdressing apart in een kommetje of verdeel direct over de salade.
      Je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren