Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes

  • 20 min gerecht 20 min gerecht
  • Voor 2 personen voor 2 personen

Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes

  • Voor 2 personen
  • 20 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

  • 20
    min

    gerecht

  • 2 personen

Gemaakt met

Gemaakt met

Ingredienten:

  • 1 verpakking CêlaVíta Smaak van verse Kruiden Basilicum Knoflook aardappeltjes (450 gram)
  • 6 plakken parmaham
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 zakje met mini mozzarella bolletjes (150 gram)
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Dressing:
    - 4 eetlepels yoghurt
    - scheut olijfolie
    - peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties.
  2. Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe. Doe de aardappeltjes erin en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om.
  3. Snijd de rode ui in dunnen ringetjes en de tomaatjes in reepjes.
  4. Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden of kommen. Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe.
  6. Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep alles door elkaar en leg de plakken parmaham erop en garneer met wat pijnboompitten en eventueel met wat extra tomaatjes.
  7. Serveer de yoghurt dressing apart in een kommetje of verdeel direct over de salade.
  • – de aardappeltjes zijn ook prima in de airfryer te bereiden
  • – voor een vegetarische variant kun je de parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of een handje noten
  • – het recept is ook lekker als je aubergine in plaats van courgette probeert
  • – je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten

Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes

20 min gerecht voor 2 personen

Ingredienten:

  • 1 verpakking CêlaVíta Smaak van verse Kruiden Basilicum Knoflook aardappeltjes (450 gram)
  • 6 plakken parmaham
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 zakje met mini mozzarella bolletjes (150 gram)
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Dressing:
    - 4 eetlepels yoghurt
    - scheut olijfolie
    - peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties.
  2. Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe. Doe de aardappeltjes erin en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om.
  3. Snijd de rode ui in dunnen ringetjes en de tomaatjes in reepjes.
  4. Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden of kommen. Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe.
  6. Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep alles door elkaar en leg de plakken parmaham erop en garneer met wat pijnboompitten en eventueel met wat extra tomaatjes.
  7. Serveer de yoghurt dressing apart in een kommetje of verdeel direct over de salade.
  • – de aardappeltjes zijn ook prima in de airfryer te bereiden
  • – voor een vegetarische variant kun je de parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of een handje noten
  • – het recept is ook lekker als je aubergine in plaats van courgette probeert
  • – je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten