Italiaanse andijviestamppot

  • 35 min gerecht 35 min gerecht
  • Voor 4 personen voor 4 personen

Italiaanse andijviestamppot

  • Voor 4 personen
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 35
    min

    gerecht

  • 4 personen

Gemaakt met

Gemaakt met

Ingredienten:

  • 1 zak CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (900 gram)
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram hazelnoten
  • 65 gram pijnboompitten
  • 15 zwarte olijven
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 600 gram andijvie

Voedingswaarden: (De voedingswaardes gelden per eenpersoonsportie of per stuk)

  • Energie 735 kcal
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 9 g
  • Vezels 11 g
  • Vet 49 g
  • Waarvan verzadigd 5 g
  • Zout 2.2 g

Bereidingswijze:

  1. Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
  2. Hak de walnoten en hazelnoten grof. Rooster de pijnboompitten samen met de noten in een droge koekenpan lichtbruin. Snij de olijven in dunne plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Maak de andijvie schoon en snij deze in repen.
  3. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.
  4. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de olijven, zongedroogde tomaten en de helft van het noten-pittenmengsel erdoor.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de rest van de noten en pitten.

Variatietip:
in plaats van noten kun je ook een pittige kaas in blokjes snijden en door de stamppot scheppen.


Italiaanse andijviestamppot

35 min gerecht voor 4 personen

Ingredienten:

  • 1 zak CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (900 gram)
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram hazelnoten
  • 65 gram pijnboompitten
  • 15 zwarte olijven
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 600 gram andijvie

Voedingswaarden: (De voedingswaardes gelden per eenpersoonsportie of per stuk)

  • Energie 735 kcal
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 9 g
  • Vezels 11 g
  • Vet 49 g
  • Waarvan verzadigd 5 g
  • Zout 2.2 g

Bereidingswijze:

  1. Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
  2. Hak de walnoten en hazelnoten grof. Rooster de pijnboompitten samen met de noten in een droge koekenpan lichtbruin. Snij de olijven in dunne plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Maak de andijvie schoon en snij deze in repen.
  3. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.
  4. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de olijven, zongedroogde tomaten en de helft van het noten-pittenmengsel erdoor.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de rest van de noten en pitten.

Variatietip:
in plaats van noten kun je ook een pittige kaas in blokjes snijden en door de stamppot scheppen.