Terug

Italiaanse aardappeltjes met rozemarijn en Parmaham

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Echte Nederlandse aardappelen met een Italiaanse twist! De rozemarijn en Parmaham zorgen ervoor dat je even wegdroomt in een heerlijke zonvakantie aan het Gardameer. Buon appetito!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • 15 minuten bereidingstijd

Variatietip:
Als feestelijk bijgerecht is dit genoeg voor 4 personen, heerlijk met bijvoorbeeld geroosterde kip of kalkoen.


Hoe maak ik Italiaanse aardappeltjes met rozemarijn en Parmaham?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag wat olie of boter. Bak de aardappeltjes op hoog vuur in ca. 12 minuten goudgeel, schep ze regelmatig om.
    2. Stap 2: Voeg na 5 minuten bakken de Parmaham toe.
      Ook lekker met gegrillde courgette.
    3. Stap 3: Schaaf met een dunschiller dunne reepjes pompoen boven de aardappels. Bak nog even mee. Breng op smaak met verkruimelde chilipeper.
    4. Stap 4: Schep de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel de aardappeltjes over 2 warme borden. Lekker met bijvoorbeeld gegrilde courgette.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren