Terug

Indiase gele curry met zoete aardappel

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Vandaag duiken we de Indiase keuken in. Wist je dat curry een ideaal vegetarisch gerecht is? Deze gele curry is rijk gevuld met kruidige zoete aardappel en heeft een heerlijk romige smaak. Daarnaast zitten zoete aardappels vol met antioxidanten in vergelijking met normale aardappels. Eenvoudig, snel en voedzaam dus!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten bereidingstijd

Hoe maak ik Indiase gele curry met zoete aardappel?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Bereid de zoete aardappel ovenschotels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Stap 2: Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Stap 3: Wok de currypasta en een eetlepel olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en de uien toe en wok nog 2 minuten.
    4. Stap 4: Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.
    5. Stap 5: Serveer de curry met rijst, ei, verse koriander, limoensap en eventueel wat sesamzaad.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Laat je inspireren