Terug

Indiase bloemkool-aardappelcurry

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Snoepen van twee werelden? Dat gebeurt er als India en Nederland de handen ineen slaan. 35 minuutjes kokerellen en je kan genieten van the best of both worlds!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten voorbereiden
  • Indiaas
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 595 kcal per portie

Variatietip:
Ook lekker met een stukje naanbrood.


Hoe maak ik Indiase bloemkool-aardappelcurry?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Snij de aardappels ook in blokjes.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur. Bak de kipfilet al omscheppend 5 minuten mee. Schep de ui, paprika en aardappels erdoor en bak nog 2 minuten.
    2. Stap 3: Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes gaar stoven.
    3. Stap 4: Knip de koriander fijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.
    4. Stap 5: Serveer de curry in kommen en bestrooi met fijngeknipte koriander.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 595 kcal
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vezels 8 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren