homemade kapsalon met 2 sausjes

Zoals de snackbar ‘m maakt, kunnen wij dat beter! Gelukkig hoef je bij ons niet te kiezen, want we bieden niet één, maar twee sausjes. Gewoon uit eigen keuken.

4 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

520 kcal per portie

Hoe maak ik homemade kapsalon met 2 sausjes?

Ingrediënten

Oma's verse patat friet
  • 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
  • 1 ui
  • 2 groene paprika’s
  • 300 gram kipdijfilet in reepjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram ijsbergsla
  • 4 eetlepels geraspte belegen kaas

Voor de knoflooksaus en de pittige saus:

  • ½ komkommer
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel harissa (pittige Marokkaanse saus)
  • 6 eetlepels tomatenketchup

Bereiden

Stap 1: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij deze in kleine reepjes.

Stap 3: Snij de kipreepjes in kleinere stukjes. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en meng het kippenvlees met de knoflook en de shoarmakruiden.

Stap 4: Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten de ui en paprika toe en bak mee.

Stap 5: Snij ondertussen de ijsbergsla in reepjes en rasp de komkommer. Laat de komkommer wat uitlekken in een zeefje.

Stap 6: Voor de sausjes: Meng de komkommer met de Griekse yoghurt en pers 1 teentje knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Roer de harissa door de tomatenketchup.

Tip: In plaats van harissa kun je ook sambal gebruiken.

Stap 7: Verdeel de friet over 4 borden. Schep het warme vlees met groenten erop en strooi de kaas erover. Leg de sla er boven op. Serveer met de yoghurt-komkommersaus en de pittige tomatensaus.

Tip: De originele kapsalon wordt na het bestrooien met de kaas nog even het gerecht onder de grill gezet om de kaast te laten smelten.

Misschien vind je dit ook wel lekker