
Terug
Hoe maak ik Luchtige Aardappelpuree?
Print
Bereiden
- Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
- Stap 2: Verwarm de melk.
- Stap 3: Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
- Stap 4: Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en nootmuskaat een puree van. Lekker met gekookte worteltjes of een wortelsalade en een visschnitzel.
Lekker met wat stukjes zongedroogde tomaat of geraspte kaas. Of gebruik eens kerriepoeder in plaats van nootmuskaat.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 255 kcal
- Eiwit 6 g
- Koolhydraten 42 g
- Vezels 4 g
- Vet 1 g
- Zout 0.5 g