Terug

Hachee met puree uit de oven

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Zin en tijd om te koken? Probeer dan deze hachee met puree uit de oven! Het is het wachten waard.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 180 minuten bereidingstijd
  • 994 kcal per portie

Hoe maak ik Hachee met puree uit de oven en witlof-truffelsalade?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Smelt boter in een ruime braadpan. Bak de blokjes riblappen in delen rondom goudbruin aan in de stoofpan. Ondertussen breng je het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden ui hieraan toe en bak deze mee. Voeg iets later de kruidnagel, laurier, kaneelstok, rode wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook. Laat daarna het vlees op laag vuur gaar stoven met een deksel op de pan. Dit duurt 2 à 3 uur. Als het vlees gaar is kun je de saus afbinden met maïzena. Schep de hachee in de ovenschaal.
    2. Stap 2: Kook de aardappelen gaar met een beetje zout, volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de aardappelen af en laat je ze droogstomen. Pureer de aardappelen en maak de puree smeuïg met roomboter en melk naar smaak. Spuit de puree met behulp van een spuitzak op de ovenschaal met hachee, bedek de bovenkant helemaal.
    3. Stap 3: Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 180°C.
    4. Stap 4: Ondertussen maak je de witlofsalade. Meng de truffeltapenade, mosterd en witte wijnazijn in een ruime mengkom. Voeg al roerende met een garde de olijfolie toe. Voeg aan de kom met dressing de losse witlofblaadjes toe. Snijd de appel in dunne reepjes en voeg deze samen met de gesneden bieslook toe. Meng de salade goed door.
      Serveer de salade bij de ovenschotel.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 994 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren