Hachee met puree uit de oven

Zin en tijd om te koken? Probeer dan deze hachee met puree uit de oven! Het is het wachten waard.

4 personen

180 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

994 kcal per portie

Hoe maak ik Hachee met puree uit de oven?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 900 g Oma’s kookaardappelen kruimig
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 el roomboter
  • Melk, naar smaak

Voor de hachee:

  • 3 el boter
  • 800 g runderriblappen, in blokjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 2 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstok
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon (van een bouillonblokje)
  • 1 à 2 el maïzena, aangelengd met 2 el water

Voor de witlofsalade:

  • 1 tl truffeltapenade
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 3 stronken witlof, alle blaadjes losgemaakt
  • 1 appel, geschild
  • 1 el bieslook, in ringetjes gesneden

Bereiden

Stap 1: Smelt boter in een ruime braadpan. Bak de blokjes riblappen in delen rondom goudbruin aan in de stoofpan. Ondertussen breng je het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden ui hieraan toe en bak deze mee. Voeg iets later de kruidnagel, laurier, kaneelstok, rode wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook. Laat daarna het vlees op laag vuur gaar stoven met een deksel op de pan. Dit duurt 2 à 3 uur. Als het vlees gaar is kun je de saus afbinden met maïzena. Schep de hachee in de ovenschaal.

Stap 2: Kook de aardappelen gaar met een beetje zout, volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de aardappelen af en laat je ze droogstomen. Pureer de aardappelen en maak de puree smeuïg met roomboter en melk naar smaak. Spuit de puree met behulp van een spuitzak op de ovenschaal met hachee, bedek de bovenkant helemaal.

Stap 3: Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven op 180°C.

Stap 4: Ondertussen maak je de witlofsalade. Meng de truffeltapenade, mosterd en witte wijnazijn in een ruime mengkom. Voeg al roerende met een garde de olijfolie toe. Voeg aan de kom met dressing de losse witlofblaadjes toe. Snijd de appel in dunne reepjes en voeg deze samen met de gesneden bieslook toe. Meng de salade goed door.
Serveer de salade bij de ovenschotel.

Misschien vind je dit ook wel lekker