
Terug
Hoe maak ik Chakchouka van aardappel, paprika en tomaat?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij de helften in halve dunne ringen. Pel de uien en snij in dunne ringen.
- Stap 2: Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes.
Bereiden
- Stap 3: Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de aardappeltjes 5 minuten.
- Stap 4: Voeg de ui en paprika toe en bak tot de paprika zacht is. Voeg de tomaten toe, bestrooi met paprikapoeder. Voeg zout en peper toe naar smaak. Bak even mee.
- Stap 5: Roer intussen de eieren los met peper. Roer de eieren door het geheel en blijf roeren tot het ei gestold en gaar is. De chakchouka is klaar!
Voedingswaarden per portie:
- Energie 480 kcal
- Eiwit 20 g
- Koolhydraten 45 g
- Vezels 7 g
- Vet 1 g
- Zout 1,6 g