
Terug
Hoe maak je een Grieks Aardappelpannetje?
Print
Bereiden
- Stap 1: Doe Oma’s vastkokende aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 - 12 minuten gaar.
- Stap 2: Snijd in de tussentijd de kipfilet in repen. Breng deze op smaak met peper, zout, komijn en 1 tl oregano. Bak dit aan in een royale scheut olijfolie.
- Stap 3: Pel de uien en snijd deze in partjes en hak de knoflook fijn. Was en snijd de courgette en de paprika in blokjes. Voeg dit bij de kipfilet en bak dit mee. Haal alles uit de pan en leg apart.
- Stap 4: Voeg een royale scheut olijfolie toe aan de pan. Giet de aardappelen af en doe deze in de pan met olijfolie. Bak ze rondom bruin. Prak ze eventueel wat stuk met een vork voor extra krokante korstjes.
- Stap 5: Voeg wanneer de aardappelen goudbruin zijn de kip en de groente weer toe. Breng het Grieks aardappelpannetje op smaak met wat peper, zout en nog een tl oregano.
- Stap 6: Garneer het aardappelpannetje met feta en wat gehakte peterselie.