
Terug
Hoe maak je hutspot?
Print
Bereiden
- Stap 1: Maak de groentebouillon
- Stap 2: Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
- Stap 3: Voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken.
- Stap 4: Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
- Stap 5: Maak ondertussen het noten-kruidenmengsel Dukkah: Rooster in de koekenpan 150 gram gemengde noten samen met 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, ½ eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel venkelzaad. De zaadjes moeten kleuren, net als de noten en het moet lekker gaan ruiken.
- Stap 6: Laat dit afkoelen en hak het geheel fijn of stamp het fijn in een vijzel. Voeg nog wat peper en zout toe.
- Stap 7: Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
- Stap 8: Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon.
- Stap 9: Bestrooi de stamppot met de Dukkah.