Terug

Kriel & Cheese

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Doe de piepertwist! Mac & Cheese maar dan met aardappels: Kriel & Cheese. Een verrassende variant met brie, prei en lekkere verse kruiden.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten bereidingstijd
  • 917 kcal per portie

Met deze schotel kun je oneindig variëren. Voeg andere kruiden, specerijen of groenten toe. Vervang de ham door zalm, of maak de schotel vegetarisch. Lekker met een frisse tomatensalade.


Hoe maak ik kriel & cheese?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een kleine steelpan. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen. Roer dit met een houten spatel tot een deegbal op matig vuur. Roer dit in ongeveer 2 minuten gaar. Voeg scheutje voor scheutje de koude melk toe aan de deegbal. Roer met een garde tussendoor iedere keer de saus glad, voeg dan weer wat melk toe. Als alle melk is toegevoegd het bouillonblokje toevoegen. De bechamelsaus nog 3 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
    2. Stap 2: Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Meng in een kom de minikriel met de hamblokjes, blokjes brie, 75 g oude kaas, preiringen en verse kruiden. Meng de bechamelsaus erdoorheen. Voeg naar smaak peper toe.
    3. Stap 3: Vul de ovenschaal. Strooi bovenop 25 g oude kaas. Bak de kriel & cheese in 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 917 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren