
Terug
Hoe maak ik kriel & cheese?
Print
Bereiden
- Stap 1: Maak de bechamelsaus: Smelt de boter in een kleine steelpan. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen. Roer dit met een houten spatel tot een deegbal op matig vuur. Roer dit in ongeveer 2 minuten gaar. Voeg scheutje voor scheutje de koude melk toe aan de deegbal. Roer met een garde tussendoor iedere keer de saus glad, voeg dan weer wat melk toe. Als alle melk is toegevoegd het bouillonblokje toevoegen. De bechamelsaus nog 3 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
- Stap 2: Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Meng in een kom de minikriel met de hamblokjes, blokjes brie, 75 g oude kaas, preiringen en verse kruiden. Meng de bechamelsaus erdoorheen. Voeg naar smaak peper toe.
- Stap 3: Vul de ovenschaal. Strooi bovenop 25 g oude kaas. Bak de kriel & cheese in 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 917 kcal