Aardappellasagne met groene salade

Een lekkere lasagne ovenschotel, maar in plaats van lasagnebladen gebruik je aardappelschijfjes. Heerlijke met een frisse groene salade!

2 personen

50 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Aardappellasagne met groene salade?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 1 zak CêlaVíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
  • 30 g oude kaas geraspt

Voor de tomatensaus:

  • 1 el olijfolie
  • 125 g pastagroenten
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g gemengd gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2e groentebouillonblokje
  • 200 g tomatenblokjes op sap
  • Peper en zout, naar smaak

Voor de bechamelsaus:

  • 25 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1/2e groentebouillonblokje

Voor de groene salade:

  • 1 tl mosterd
  • 1/2e ui, gesnipperd
  • 3 ansjovis, fijngesneden
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 50 g gemengde salade
  • 1 el kappertjes

Extra nodig:

Ovenschaal (⌀ 16-20 cm voor de airfryer)

Bereiden

Stap 1: Maak de tomatensaus: Fruit in olijfolie de pastagroenten, knoflook en gedroogde oregano. Als de groenten zacht zijn geworden voeg je het gehakt en de tomatenpuree toe en bakt dat kort mee. Voeg dan een half bouillonblokje en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel kort doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2: Maak de bechamelsaus: Smelt de roomboter in een kleine steelpan. Als de roomboter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer dit met een houten spatel tot een deegbal. Gaar deze deegbal op matig vuur in ongeveer 2 minuten. Voeg scheutje voor scheutje de koude melk toe aan de deegbal. Roer met een garde tussendoor iedere keer de saus glad, voeg dan weer wat melk toe.
Als alle melk is toegevoegd het halve bouillonblokje toevoegen. De bechamelsaus nog 3 minuutjes zachtjes laten pruttelen.

Stap 3: Verwarm de oven of airfryer voor op 200 °C. Smeer de ovenschaal in met wat olijfolie.
Schep 1/3e van de tomatensaus onderin de ovenschaal. Snijd de aardappelen in dunne plakjes, bedek de tomatensaus. Schep weer wat tomatensaus op de aardappelplakjes. Leg hierop weer een laag aardappelplakjes. Verdeel hierop de laatste tomatensaus en dek deze weer af met een laag aardappelplakjes. Bedek de ovenschaal met de bechamelsaus en bestrooi de ovenschaal met de oude kaas.
Bak de aardappellasagne in 20 à 25 minuten goudbruin.

Stap 4: Maak een simpele groene salade; Maak eerst de dressing door in een mengkom de mosterd, gesnipperde ui, ansjovis en witte wijnazijn te mengen. Voeg dan al roerend met een garde de olijfolie toe. Meng hier de gemengde salade en kappertjes doorheen.

Tip: Geen tijd om uitgebreid te koken? Maak deze lasagne dan met kant&klare pastasauzen.

Misschien vind je dit ook wel lekker