Terug

Geroosterde knoflookaardappels

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Knoflook eet je samen, nooit alleen. Een ongeschreven regel die iedereen kent in de culinaire wereld. Met dit recept zet je een heerlijke maaltijd voor jou en al je gasten op tafel.

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 10 minuten voorbereiden
  • Frans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 270 kcal per portie

Variatietip: Meng ook eens wat paprikapoeder door de olie voor een verrassend effect!


Hoe maak ik Geroosterde knoflookaardappels?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stap 2: Besprenkel de aardappelpartjes met olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Schep even goed om en verdeel de partjes over een bakplaat.
    Meng ook eens wat paprikapoeder door de olie.

Bereiden

    1. Stap 3: Leg de takjes tijm op de aardappelpartjes en bak de aardappels in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Schep tussendoor een keer om.
      Lekker met gebakken zalmfilet, yoghurtmayonaise en peultjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 270 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vezels 3 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.7 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren