Terug

Geroosterde aardappeltjes met groente en gevulde kip uit de Airfryer

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Lekker snel gevuld ben je zeker na het eten van dit maaltje. Heerlijke kip omringd door knapperige aardappeltjes. En die Airfryer maakt het leven nóg makkelijker...een kip kan de was doen! 😉 Doe mee met de winactie en maak kans op 4x Winter Efteling!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraans
  • 35 minuten bereidingstijd

Tip van Sandra: Voor een vegetarische versie laat je de gevulde kip achterwege en kruimel je wat geitenkaas over de aardappels en groenten voor het serveren of bak de laatste paar minuten mee in de Airfryer. Of serveer met een vleesvervanger.

Dit recept is een samenwerking met www.leukerecepten.nl


Hoe maak je geroosterde aardappeltjes met groente en gevulde kip?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwarm de Airfryer op 175°C.
      Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden op 220°C. Houd dan een iets langere baktijd aan.
    2. Stap 2: Snijd de kip horizontaal net niet doormidden en klap open. Bestrooi met een snufje peper en zout en vul met de geitenkaas. Klap weer dicht en wikkel in een plak rauwe ham. Bak de kip ca. 15 minuten in een koekenpan of in de Airfryer.
    3. Stap 3: Snijd de wortel in plakjes en de broccoli in roosjes en doe in een kom. Voeg een eetlepel olie toe en een snufje peper en zout.
      Vervang de groenten ook eens door paprika, courgette en/of bloemkool.
    4. Stap 4: Doe de ribbelschijfjes in de Airfryer en bak ze in totaal 20 minuten. Voeg na 5 minuten (als de klok van de Airfryer nog op 15 min staat) de wortel en de broccoli toe en schep er door heen.
    5. Stap 5: Snijd de rode ui in dunne ringen en rits de rozemarijn van de takjes. Meng deze in de kom waar ook de wortel en broccoli in heeft gezeten en voeg na 15 minuten toe aan de Airfryer en schep nogmaals om (als de klok van de Airfryer nog op 5 min staat).
    6. Stap 6: Voeg de laatste paar minuten de kip toe die gebakken is in de Airfryer om hem weer even op te warmen of serveer hem uit de koekenpan op een bord bij de aardappels en groenten. Garneer de kip met wat peterselie en smullen maar.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren