Geroosterde Aardappelen

Roosteren geeft een andere bite en misschien zijn aardappelen wel het meest geschikt voor het roosteren. Zo eenvoudig kan het zijn om wat anders op tafel te zetten!

Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl).

4 personen

45 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

Hoe maak ik Geroosterde Aardappelen?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (900 gram)
  • Flinke hand gehakte rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • Scheut olijfolie
  • Snufje zout

Extra nodig:

Ovenschaal

Bereiden

Stap 1: Zet een pan met gezouten water op en voeg de aardappels toe. Wacht tot het water kookt en kook deze ongeveer 10 minuten (aardappels moeten nét niet gaar zijn)

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180°C

Stap 3: Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.

Stap 4: Giet de aardappels af en laat ze nog ca. 5 minuten met gesloten deksel staan. Schud even met de pan zodat ze lekker kruimig worden.

Stap 5: Meng de aardappels met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout. Vul een ovenschaal met de aardappels.

Stap 6: Bak de aardappels nu ongeveer 30 minuten. Keer ze even op de helft van de bereidingstijd. De aardappels zijn gaar wanneer de buitenkant krokant is en de binnenkant lekker zacht.

Misschien vind je dit ook wel lekker